Начало Бокс Дейон Джума: Боксът ми отне толкова много и нямаше да му позволя да ми вземе и окото

Дейон Джума: Боксът ми отне толкова много и нямаше да му позволя да ми вземе и окото

Дейон Джума: Боксът ми отне толкова много и нямаше да му позволя да ми вземе и окото
0

Дейон Джума води подготовка за един от най-важните мачове в кариерата си през миналия ноември, когато след един спаринг уврежда зрението си. Първоначално смята, че това е резултат на преумора, но в последствие осъзнава, че проблемът е много по-сериозен от това, пише Sky Sports.

Ляга да спи вечерта, а по-късно се буди и осъзнава, че не вижда нищо с едното си око. Затова отива към болницата, където лекарите потвърждават, че е отлепил ретината си и го записват за спешна операция. Това слага точка на боксовата му кариера.

Инцидентът е повторение на предходна негова контузия, когато също се оперира и решава, че може да се завърне на ринга.

Направихме повече от възможносто, за да си върна лиценза първия път. Дори мисля, че е рядък успех да се завърна след отлепена ретина. Получих доста помощ. Отне ми доста време. Тогава дори не се считах за късметлия, а мислех, че всичко се дължи на положените усилия и пълната ми отдаденост. Вторият път не бях готов да мина през същото отново. Първият път не се страхувах толкова за зрението си, колкото, че ще пропусна възможността за бой. Дори бях готов да ослепея, за да се боксирам. След това реших, че е по-важно да опазя зрението си. Намирах се в ситуация, в която осъзнах, че боскът ми е отнел толкова много и нямаше да му позволя да ми вземе и окото“, каза Джума пред изданието.

Въпросният двубой, който пропада, е срещу Майкъл Лавал за британската титла в полутежка категория. При успех той щеше да се издигне до такава степен в ранкинга, че битките с Исак Чембърлейн, Крис Билам-Смит, Ричард Риакпоре и Лорънс Околие ставаха съвсем реална възможност.

В крайна сметка Дейон Джума завършва кариерата си с 14 победи (7 нокаута) и 1 загуба.