Начало Бокс Джошуа ще търси слабите места на Фюри в спарингите им
0

Джошуа ще търси слабите места на Фюри в спарингите им

Джошуа ще търси слабите места на Фюри в спарингите им
0

Антъни Джошуа настоява, че спарингите с Тайсън Фюри ще му помогнат да спечели евентуален двубой между двамата в бъдеще.

Световният шампион си върна титлите след победа над Анди Руис в началото на месеца, като след това получи предложение от „Циганския крал“ да му помогне в подготовката за реванша с Дионтей Уайлдър през февруари. 30-годишният Джошуа призна пред „Скай Спортс“, че е твърдо решен да съдейства на сънародника си да победи „Бронзовия бомбардировач“, но няма да го направи безкористно.

Снимка: БТА

„Всичко е за трупане на опит, в крайна сметка. Научих за себе си доста – ако направя грешка веднъж, не я повтарям. Същото е с Фюри, ако правя спаринги с него, това ще е от полза за мен, може би ще го пребия в ринга, може би той ще пребие мен. Ако това е случаят – зная, че ще си взема бележка и, когато дойде време да се бия с него, ще съм поправил грешките си. Всички казват, че няма д го направя, но никой не знае как работи мозъкът ми. Всеки говори от собствения си опит, аз също. Така че, когато казвам, че ще правя спаринги с Фюри, то това е, защото имам план в главата си, който никой не би разбрал. Ще го победя“, каза Джошуа.

Той изрази пълна готовност да се включи в подготовката на Фюри, стига това да съвпада с графика му. „Ако искаш да ти помогна, винаги съм насреща и, ако пасва на графика ми, със сигурност ще те подкрепя, за да сме сигурни, че ще донесеш пояса на WBC в Англия“.