Начало Бокс Джоузеф Паркър ще е водещата страна в преговорите с Усик

Джоузеф Паркър ще е водещата страна в преговорите с Усик

Джоузеф Паркър ще е водещата страна в преговорите с Усик
0

Все по-вероятен става шанса световната титла на WBO в тежка категория да бъде овакантена от сегашния ѝ притежател – Антъни Джошуа.

Очаква се до края на месеца всичко между него и Кубрат Пулев да бъде официализирано, а това най-вероятно ще означава, че Световната боксова организация ще проведе мач между Олександър Усик (17-0) и Джоузеф Паркър (26-2).

Снимка: БТА

Паркър е бивш световен шампион именно в тази версия. Новозеландецът загуби мач за обединяване на поясите през 2018 г., но според мениджърът на Паркър – Дейвид Хигинс, именно това е една от причините поради която „кивито“ трябва да вземе „голямото парче от баницата“.

„Усик все още не се е доказал сред тежките“, заяви човекът, който заедно с Еди Хърн се грижи за кариерата на Паркър.

twitter.com

 

„Джоузеф трябва да е водещата страна в преговорите с Усик, той е разпродавал „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф за мача му с Джошуа. Ако Усик иска да е на един ринг с Джо, очаквам оферта от 70-30% разпределение в наша полза.

„Може и да ми се смеете, но Джо е побеждавал Анди Руис, разпродавал е Кардиф и „O2 Arena“ и е сериозно име във Великобритания.

„За нас няма никакъв проблем да се изправим срещу Усик, стига той да знае мястото си в преговорите“, заяви Хигинс.

Паркър ще се бие на 29-ти февруари в САЩ срещу все още неизвестен съперник, като има голяма възможност това да се явява подготвителен тест за 28-годишния новозеландец. Усик от своя страна е спряган за мач с Дерeк Чисора през месец март, но всичко зависи от това дали и кога ще бъде нареден мач за колана на WBO.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.