Начало Бокс IBA ще възстановява членството си в МОК преди Олимпиадата в Париж

IBA ще възстановява членството си в МОК преди Олимпиадата в Париж

IBA ще възстановява членството си в МОК преди Олимпиадата в Париж
0

Ръководството на Международната боксова асоциация (IBA) изрази надежда за възстановяване на членството в Международния олимпийски комитет (МОК) преди олимпийските игри в Париж 2024, се посочва в изявление, цитирано от ТАСС.

„IBA изпрати всички поискани отговори и документи на МОК над 400 страници. Ние сме отворени за по-нататъшен диалог и сътрудничество в името на нашите основни ценности и задължението да защитаваме нашите спортисти и самият бокс. Надяваме се, че това ще помогне за предоставянето на справедлива оценка на IBA за постигнатия напредък и ще доведе до пълно възстановяване на организацията в олимпийското движение и организацията на боксовите състезания преди и по време на Олимпиадата през 2024 година„, каза генералният секретар и главен изпълнителен директор на IBA Джордж Йеролимпос.

През 2019-а МОК лиши IBA от нейния статут, тъй като организацията беше изправена пред финансова и управленска криза. МОК поиска реформи от международната федерация, но някои от исканията все още остават неизпълнени.

Във връзка с наказанието задачата по организирането на олимпийските състезания на Игрите в Париж 2024 беше поета от МОК. Също така за момента е решено боксът да не бъде включен в програмата на Олимпиадата през 2028-а в Лос Анджелис.

тагове: