Начало Бокс Кабайел влезе в топ 20 след поредния си успех на ринга

Кабайел влезе в топ 20 след поредния си успех на ринга

Кабайел влезе в топ 20 след поредния си успех на ринга
0

Агит Кабайел вече се намира на 18 място в авторитетната ранглиста на боксовия сайт „boxrec.com“. Причината се крие в това, че германецът победи Кевин Джонсън на боксова гала, провела се в Магдебург, Германия, през уикенда. Сблъсъкът беше за междуконтиненталната титла на WBA в тежка категория.

Джонсън, не се оказа толкова тежко препядствие за Кабайел, колкото беше за Йоан Пабло Ернандес. Припомняме, че Джонсън сензационно нокаутира таланта на гала, провела се отново в Магдебург през 2020 година.

Двуб оят Кабайел-Джонсън стигна до съдийските карти и след 118-111, 118-111 и 119-110 – Агит Кабайел, бивш европейски шампион, се поздрави с успеха.

Това беше първа защита на пояса от страна на Кабайел.

Боксьорът, който е роден в Леверкузен, Германия, вече е с баланс от 21 успеха, 13 от които с нокаут и нито една загуба.

Припомняме, че 27-годишният Кабайел бе включен в материал на авторитетното списание „The Ring“ сред боксьорите, които скоро биха дебютирали в топ 10 в класацията им в тежка категория.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".