Начало Бокс Кубрат Пулев ще прибере рекордна сума от сблъсъка с Джошуа

Кубрат Пулев ще прибере рекордна сума от сблъсъка с Джошуа

Кубрат Пулев ще прибере рекордна сума от сблъсъка с Джошуа
1

Хонорарът на родния боксьор ще бъде по-голям от проваления мач между двамата от преди 3 години

Кубрат Пулев ще получи поне 5 милиона долара от наградния фонд за сблъсъка с Антъни Джошуа, прогнозира английският ежедневник „Сън“. Това ще бъде най-големият хонорар на българския боксьор в цялата му професионална кариера.

В първата битка на „Кобрата“ за световна титла – тази срещу Владимир Кличко, провела се през 2014 година, българинът получи 1.4 милиона долара.

През 2017 година Антъни Джошуа и Кубрат Пулев трябваше да се срещнат в Кардиф в сблъсък за световните титли като тогава нашенецът щеше да вземе 4 милиона долара. Двубоят тогава пропадна поради контузия на родния боксьор.

Най-големият хонорар до момента в историята на „тежка“ категория е именно за Антъни Джошуа, който прибра 60 милиона долара от историческия мач в Саудитска Арабия срещу Анди Руис.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев излизат един срещу друг в битка за титлите в „тежка“ категория на 20 юни на „Тотнъм Хоспър Стейдиъм“ в Северен Лондон.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".

Comment(1)

  1. Кобрата може да бие Джошуа само на табла!

Comments are closed.