Начало Бокс Легендата Джордж Форман предлага помощ на Уайлдър

Легендата Джордж Форман предлага помощ на Уайлдър

Легендата Джордж Форман предлага помощ на Уайлдър
0

Легендата на бокса – Джордж Форман, засвидетелства готовност да помогне на бившия световен шампион в тежка категория – Дионтей Уайлдър.

„Бронзовият бомбардировач“ загуби титлата на WBC от Тайсън Фюри чрез технически нокаут в 7-ия рунд на дългоочаквания им реванш преди седмица. Британецът тотално прегази шампиона, който пък наговори куп странни неща след срещата.

Снимка: БГНЕС

Най-паметно, разбира се, бе оправданието, че 20-килограмовият му костюм е отслабил краката му. Уайлдър отиде и по-далеч, споделяйки пред медиите, че Фюри не го е наранил, а проблем за американеца са били ударите в задната част на главата.

71-годишният шампион е на мнение, че Уайлдър се нуждае от повече силови тренировки и дори го покани да прекара няколко седмици с него:

twitter.com

„Може би е време Дионтей Уайлдър да прекара от 2 д- 4 седмици с мен“, сподели „Големия Джордж“ към стара негова снимка, на която носи обемисто дърво.

„Не искам да поправям стила му, но той не е достатъчно силен. Ако имаше повече сила, щеше да измисли нещо. Издръжливостта му не бе на ниво. Не искам да съм част от щаба или антуража му. Просто искам да му предам някои неща, а да може да си върне титлата“, заяви Форман.

Самият Форман знае много добре аккво е да претърпиш тежка загуба и да се завърнеш на върха след нея. Форман е губил битки от едни от най-големите имена – Мохамед Али, Ивендър Холифийлд и Томи Морисън.

Снимка: БГНЕС

„Дионтей има чудесен треньор, който го изведе до върха на пирамидата. Той трябва да се върне към корените на бокса. Да се върне близо до земята, буквално.

Представете си впрегнат кон с плуг за оране, който върви през гората. Това означава да се върнеш към основите. Бокса е започнал като надпревара между двама здрави работещи мъже. После се появяват персоналните треньори, вдигането на тежести и други. Винаги когато се изправяш срещу човек от старата школа, ще загубиш.

Знам, че мога да му помогна, стига той да иска“, завърши Форман.