Начало Бокс Легендата Лари Холмс: Днешните боксьори са аматьори

Легендата Лари Холмс: Днешните боксьори са аматьори

Легендата Лари Холмс: Днешните боксьори са аматьори
0

Бившият световен шампион в тежка категория и един от най-качествените боксьори изобщо – Лари Холмс, изглежда не е особено голям фен на днешния елит в тежката дивизия.

Embed from Getty Images

Човекът, който през 1980 г. прекратява кариерата на Мохамед Али, не даде никакви шансове на сегашните топ боксьори, въпреки факта, че тежката категория не е била толкова оспорвана от десетилетия.

Снимка: БТА

70-годишната легенда на бокса изрази твърдо мнение, че хора като „Краля на циганите“ и „Ей Джей“ са аматьори в сравнение с хората, които са разменяли удари преди 30-40 години.

Снимка: bgnes

„Днешните шампиони и претенденти не биха имали шанс срещу мен“, споделя Холмс.

„Всичките мога да ги напердаша. Стига, те не могат да поемат един удар. В сравнение с мен, с Али, с Кен Нортън, Джо Фрейзър…те са аматьори.

„Те не могат да се бият, никой не ги е научил как. Днес може да отидете в почти всяка зала в света и ще видите как разни треньори тренират децата. Но голяма част от тези треньори нямат един мач зад гърба си…

Embed from Getty Images

„Как могат да научат подрастващите на нещо, което те самите не знаят“, добави легендата, който прави дебют през 1973 г. и се пенсионира през 2002-ра.