Начало Бокс Лома е вкарал по-малко удари от Ортис в шест рунда (СТАТИСТИКА)

Лома е вкарал по-малко удари от Ортис в шест рунда (СТАТИСТИКА)

Лома е вкарал по-малко удари от Ортис в шест рунда (СТАТИСТИКА)
0

Късно снощи Василий Ломаченко се завърна на ринга срещу бившия си спаринг партньор Джармейн Ортис. Всички очакваха срещата да е разходка в парка за украинеца, но Ортис му даде жесток отпор, като беше по-добър в много части на двубоя. Обръщайки се към статистиката от срещата, се оказва, че Ортис е нанесъл повече удари от Лома в шест от рундовете.

Ломаченко е известен с изключително високия процент на значимите попадения, които нанася на противниците си. В последните си два двубоя е успял да пласира силни удари в 58% от опитите си (срещу Накатани) и 48% (срещу Комни). Такива показатели го нареждат на върха на статистиката, до имена като тези на Флойд Мейуедър с 47% средно на мач и Мани Пакиао 45%. Във вчерашния двубой обаче Лома е вкарал само 30% подобни попадения, а съдиите са отчели едва 25% от тях, което е нормално, с оглед на факта, че ние се водим от компютърна програма.

Предимството за Лома при нанесените удари е изключително крехко – 125 удара за него и 122 за Ортис. Американецът обаче има предимство при значимите попадения, като е нанесъл 107 срещу 92 за украинеца. Предимството по рундовете е изключително двустранно и за спечелването на някои от късните рундове, Лома е разчитал единствено на значимите си удари. Taкава част е 9-и рунд, където той е нанесъл 10 удара, а противникът му 11, като всички от тях са значими, което е кошмар за оценяващите рефери.

Лoмаченко бе доминантен само в ударите си с водещата си дясна ръка, като е надиграл Ортис 33-15. Ортис обаче използваше неговия ляв прав по-умело при установяването на дистанция и нарушаването на ритъма на Лома.

Украинецът също така е ударил тялото на противника си 16 пъти, докато Ортис е успял да направи същото 11 пъти.

Дейвин Хейни, който се появи на ринга след края на двубоя, отбеляза нещо, което всички видяха – Лома се представи далеч под обичайното си ниво. Трябва да се има предвид, че той отсъства от ринга почти година, в която като военнослужещ е пропуснал дълги часове в тренировъчната зала. Това вероятно е само част от картинката. Само след няколко месеца той ще навърши 35г. и с близо 400 аматьорски двубоя, тялото му вероятно забавя реакциите си. Все пак се надяваме в Лома да е останало достатъчно, че да направи един голям последен мач срещу Хейни.

тагове: