Начало Бокс Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа

Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа

Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа
0

Бившият световен шампион в тежка категория и едно от най-големите имена, което някога се е подвизавало в бляскавата дивизия – Майк Тайсън, даде няколко безценни съвета на Антъни Джошуа (22-1), който тази есен ще се изправи за втори път срещу Анди Руис-младши (33-1).

Снимка: БТА

На 1-ви юли американецът от мексикански произход шокира света, побеждавайки 29-годишния британец с нигерийски корени, който бе сочен за твърд фаворит преди срещата в „Медисън Скуеър Гардън“.

„Железният“ Майк знае много добре през какво минава Джошуа. През 1990 г. Тайсън също е световен шампион в три от четирите версии, но тоталният аутсайдер Джеймс Дъглас нокаутира Майк в 10-ия рунд и хвърля най-голямата изненада в света на бокса.

Мнозина специалисти и фенове определиха загубата на Джошуа като най-голямата сензация именно от онази 1990 г. насам.

Снимка: БТА

Запитан какво мисли за изненадващата загуба на Джошуа и какво трябва да направи той в реванша, Тайсън отговори така:

„Джошуа допусна грешка и беше повален. Такива гадости се случват. Той може да спечели реванша, но фокусът и умът му трябва да са на правилното място. Няма как да спечелиш, ако главата ти е прецакана.

Мислите му трябва да са подредени и да посвети живота си на тази цел. Трябва да остане сам със себе си. Когато тренираме, тренираме в планините и оставаме сами със себе си и мислите си. Далеч от всички и всичко, само животните и природата са с теб. Изправяш се лице в лице с демоните си.

Снимка: БТА

Духът му изглежда е наред, но важно е какво става там горе? По дяволите…

Това е онзи етап от живота, който те определя. Той вече е направил сума пари. Сега всичко опира до въпроса: „Кой си ти?“

Кой си ти всъщност, когато имаш проблеми за решаване? Каква ще бъде следващата ти крачка? Ще легнеш ли на земята и ще се предадеш ли? Или ще вярваш в себе си? Останали ли са ти някаква чест и достойнство, не*ро?

В какво вярваш? Вярваш ли в предците си? Майка ти, баща ти, детето ти?

Снимка: БТА

За какво се бориш?

От него зависи всичко. А може пък и да не вярва в нищо. Това може да са пълни глупости за него. Той вече има пари. И в това няма никакъв проблем за мен, може просто тези неща да не са за него“, сподели Тайсън по адрес на олимпийския шампион от 2012 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.