Начало Бокс Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа

Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа

Майк Тайсън с ценен съвет за Антъни Джошуа
0

Бившият световен шампион в тежка категория и едно от най-големите имена, което някога се е подвизавало в бляскавата дивизия – Майк Тайсън, даде няколко безценни съвета на Антъни Джошуа (22-1), който тази есен ще се изправи за втори път срещу Анди Руис-младши (33-1).

Снимка: БТА

На 1-ви юли американецът от мексикански произход шокира света, побеждавайки 29-годишния британец с нигерийски корени, който бе сочен за твърд фаворит преди срещата в „Медисън Скуеър Гардън“.

„Железният“ Майк знае много добре през какво минава Джошуа. През 1990 г. Тайсън също е световен шампион в три от четирите версии, но тоталният аутсайдер Джеймс Дъглас нокаутира Майк в 10-ия рунд и хвърля най-голямата изненада в света на бокса.

Мнозина специалисти и фенове определиха загубата на Джошуа като най-голямата сензация именно от онази 1990 г. насам.

Снимка: БТА

Запитан какво мисли за изненадващата загуба на Джошуа и какво трябва да направи той в реванша, Тайсън отговори така:

„Джошуа допусна грешка и беше повален. Такива гадости се случват. Той може да спечели реванша, но фокусът и умът му трябва да са на правилното място. Няма как да спечелиш, ако главата ти е прецакана.

Мислите му трябва да са подредени и да посвети живота си на тази цел. Трябва да остане сам със себе си. Когато тренираме, тренираме в планините и оставаме сами със себе си и мислите си. Далеч от всички и всичко, само животните и природата са с теб. Изправяш се лице в лице с демоните си.

Снимка: БТА

Духът му изглежда е наред, но важно е какво става там горе? По дяволите…

Това е онзи етап от живота, който те определя. Той вече е направил сума пари. Сега всичко опира до въпроса: „Кой си ти?“

Кой си ти всъщност, когато имаш проблеми за решаване? Каква ще бъде следващата ти крачка? Ще легнеш ли на земята и ще се предадеш ли? Или ще вярваш в себе си? Останали ли са ти някаква чест и достойнство, не*ро?

В какво вярваш? Вярваш ли в предците си? Майка ти, баща ти, детето ти?

Снимка: БТА

За какво се бориш?

От него зависи всичко. А може пък и да не вярва в нищо. Това може да са пълни глупости за него. Той вече има пари. И в това няма никакъв проблем за мен, може просто тези неща да не са за него“, сподели Тайсън по адрес на олимпийския шампион от 2012 г.