Начало Бокс МОК все още е притеснен за бъдещето на бокса

МОК все още е притеснен за бъдещето на бокса

МОК все още е притеснен за бъдещето на бокса
0

Международният Олимпийски Комитет (МОК) потвърди, че е разпратил писмо до Националните Олимпийски Комитети, в което изразява опасенията си относно твърденията на AIBA (Международна асоциация по бокс за аматьори).

Писмото на генералният директор на МОК – Кристоф Де Кепер, е отговор на писмото на Гафур Рахимов, който преди няколко месеца бе обвинен от Министерството на Финансите на САЩ в криминална дейност в Узбекистан.

twitter.com

Според източници, 67-годишният Рахимов е написал писмо до националните комитети, в което твърди, че проблемите на АИБА „вече са в миналото“.

В началото на декември трябваше да стане ясно бъдещето на бокса на Олимпийските игри, но решението на МОК все още се бави, което поражда различни спекулации.

Очакванията на мнозинството са в Токио да се проведе турнир по бокс, но той да не бъде под егидата на АИБА. Главен претендент за заместник е Световната боксова асоциация (WBA).

„Писмото, което Рахимов е изпратил до националните комитети не дава точно и акуратно решенията, които МОК взе по адрес на Международната асоциация по бокс за аматьори“, пише в кореспонденцията на Кристоф Де Кепер.

Отношенията между МОК и АИБА са обтегнати още от последните Олимпийски игри в Рио, когато36 съдии и рефери по бокс бяха изключени и наказани заради сведения за уреждане на мачове.

тагове: