Начало Бокс На Острова: Фюри бе бит от националния им герой

На Острова: Фюри бе бит от националния им герой

На Острова: Фюри бе бит от националния им герой
0

Британските медии отразиха умерено битката между Кубрат Пулев и Хюи Фюри, наблягайки на логичния й завършек. Преди двубоя те даваха сериозно предимство на своя сънародник, но заглавията в пресата днес са като след „очаквана загуба“.

„Фюри загуби от Пулев след единодушно съдийско решение. Всеки удар (дори неуспешен) на българина бе аплодиран бурно в залата. В страната си той е национален герой“, пише „Telegraph“.

Голяма част от издания изказват разочарование от пропиления шанс за британски сблъсък с Антъни Джошуа:

„Хюи Фюри загуби по точки от Кубрат Пулев – мачът с Джошуа за големите пари пропадна“, споделя „Dailymail“ и продължава – „Въпреки лошата рана и аркадата, получена още във 2-ри рунд, британецът затрудни българина и го разклатия в 8-ия“.

„Надеждите за битка с непобедения Джошуа за титлата приключиха. Кубрат Пулев е новият претендент за титлите на IBF“, пише „BBC“.

Подобно е заглавието и на „The Times“, а такива са акцентите и в останалите популярни медии. След страхотната победа късно снощи в „Арена Армеец“, Кубрат Пулев очаква мач със световния шампион – Антъни Джошуа.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.