Начало Бокс Официално – IBF нареди мач между Головкин и Деревянченко

Официално – IBF нареди мач между Головкин и Деревянченко

Официално – IBF нареди мач между Головкин и Деревянченко
0

Дни след като Международната Боксова Федерация (IBF) отне колана на Саул Алварес в средна категория, днес вече има уреден шампионски сблъсък за овакантената титла.

По информация на ESPN и редица други медии в САЩ, бившият шампион в средна категория Генади Головкин (39-1-1) ще се бие срещу Сергей Деревянченко (13-1). Така 33-годишният украинец, който трябваше да се изправи срещу Саул Алварес, ще се изправи срещу 37-годишния Головкин.

За „GGG“ това ще бъде негов втори мач под знамето на „DAZN“, като двата щаба имат на разположение един месец, за да постигнат уговорка и още 15 дни срок, в който да изпратят подписани договори до IBF.

Очаква се битката да се проведе в началото на месец октомври в Ню Йорк или Лас Вегас.

През 2018 г. Головкин също трябваше да се раздели с титлата си, след като предпочете да се бие с Ванес Мартиросян. За овакантената титла на IBF в края на миналата година се срещнаха Даниел Джейкъбс и Деревянченко, но американецът победи чрез неединодушно решение. Едно от условията на IBF също е доста интересно – победителят от задаващия се шампионски двубой трябва да направи задължителна защита на колана до 6 месеца след спечелването му.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.