Начало Бокс Пакиао отправи заплаха към Угас
0

Пакиао отправи заплаха към Угас

Пакиао отправи заплаха към Угас
0

Бившият световен шампион в 8 различни категории Мани Пакиао (62-7-2) отправи сериозна закана към настоящия носител на пояса на WBA в полусредна дивизия Йорденис Угас (26-4). 42-годишният филипинец обяви, че на 21 август в Лас Вегас ще вземе онова, което му принадлежи.

„Пакман” визира титлата, която той спечели след успех над Кийт Търман през юли 2019-а. В последствие от WBA отнеха пояса и го връчиха именно на 35-годишния кубинец. Сега Пакиао е уверен, че ще възстанови тази неправда.

Първоначално той трябваше да боксира на въпросната дата срещу шампиона на WBC и IBF Ерол Спенс-мл (27-0). Американецът обаче получи травма, като се подложи на операция на ретината на окото.

Първо искам да кажа, че се моля за Ерол и дано се възстанови бързо от контузията. Здравето винаги е приоритет и най-важното нещо за всеки. Дадох най-доброто от себе си в подготовката и сега искам да се уверя, че усилената ми работа няма да бъде пропиляна”, сподели „Пакман”.

Той е категоричен, че не е разочарован от развоя на събитията. „Радвам се, че Угас се отзова и поставя на карта титлата на WBA. За мен не е проблем с какъв стил боксира съперникът ми„, каза Мани.

И допълни: „Това определено няма да е лесен мач. Но трябва да се знае, че Угас е шампион, защото му дадоха моя пояс. Сега ще може да разрешим това на ринга и да взема онова, което е мое”.

Пакиао не се притеснява от онова, което Угас може да му предложи като действия на ринга