Начало Бокс Поветкин: Все още изпитвам желание да тренирам и да се боксирам

Поветкин: Все още изпитвам желание да тренирам и да се боксирам

Поветкин: Все още изпитвам желание да тренирам и да се боксирам
0

Александър Поветкин все още не се е възстановил физически след загубата от Дилиън Уайт, в реванша на сблъсъка между двамата.

Припомняме, че „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март.

В момента не тренирам. Мога да кажа, че се възстановявам, лекувам. Скоро ще се излекувам и ще видим. Все още не мога да кажа нищо. Дали ще завърша кариерата си? Трудно ми е да кажа. Не искам, но ще видим. Все още изпитвам желание да тренирам и да се боксирам“, заяви Поветкин, цитиран от „fight-bg.com“.

Александър Поветкин има баланс от 36 победи (25 с нокаут), 1 равенство (с Майкъл Хънтър) и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Руският боксьор е олимпийски шампион в супер тежка категория от Игрите в Атина, Гърция, провели се през 2004 година.

Ще видя в какво състояние съм, какво казват лекарите. Продължаването на кариерата ми ще зависи от това. Какво ще направя, ако спра да се боксирам? Искам да помогна за развитието на спорта, ще се занимавам с деца. В Чехов има училище, кръстено на мен, има много деца, които тренират там. С децата трябва да се работи, така че децата да израстнат силни, здрави и умни“, завърши „Руския Витяз“.

В първият сблъсък между 41-годишният руснак и Дилиън Уайт, до успех с нокаут стигна Поветкин. Сблъсъкът се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.