Начало Бокс Роналдо „Джакаре“ Соуса ще дебютира в бокса

Роналдо „Джакаре“ Соуса ще дебютира в бокса

Роналдо „Джакаре“ Соуса ще дебютира в бокса
0

Вече пенсионираният емблематичен ММА боец Роналдо „Джакаре“ Соуса ще дебютира в професионалния бокс. Това заяви самият той в интервю за Sherdog, като не посочи дата, или противник.

„Не съм прекънал тренировките си. Започнах да се занимавам повече с бокс и получих предложение, което ми хареса. Не мога все още да ви споделя името на събитието, но мога да кажа, че боксът ми вече изглежда много по-добре. Въпреки, че почнах с бразилско джу джицу, винаги съм обичал бокс. Ако гледате двубоите ми, ще видите, че имам доста силни ръце„, заяви бразилецът, който се оттегли от ММА през май, 2021-а след загуба от сънародника му Андре Мунис.

Соуса е трикратен световен шампион за черни колани по бразилско джу джицу и златен медалист от световно първенство на най-елитния граплинг шампионат в света – „Абу Даби Комбат Клуб“ (ADCC). Последната му битка по правилата на граплинга се изигра през 2011-а. Първата му професионална ММА среща изиграва през 2003-а. Миналата година слага край на кариерата си след 26 победи и 10 загуби в клетката. Той е надделявал над имена като Роби Лоулър, Крис Уайдамн и Витор Белфорт.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".