Начало Бокс Саул Алварес премина с лекота през Роки (ВИДЕО)

Саул Алварес премина с лекота през Роки (ВИДЕО)

Саул Алварес премина с лекота през Роки (ВИДЕО)
0

Сал „Канело“ Алварес (51-1-2) победи с технически нокаут Роки Филдинг (27-2-0) и се превърна в първия мексикански боксьор, който е ставал шампион в три различни категории.

Сблъсъкът в „Медисън Скуеър Гардън“ бе за титлата на англичанина в супер средна категория (WBA) И завърши 20 секунди преди края на третия рунд.

28-годишния Алварес бе човекът, който въпреки далеч по-ниския си размер, диктуваше темпото на игра и постоянно търсеше атаката си.

Филдинг така и не успя да се възползва от ръстовото си предимство и позволяваше прекалено лесно на „Канело“ да се доближава и да пласира всевъзможни удари най-вече в тялото на съперника си.

В първия и втория рунд мексиканецът успя да наложи волята и присъствието си над 31-годишния ливърпулец и с тежки удари в тялото го накара два пъти да допре коляно в пода.

Третия рунд не се различаваше кой знае колко много от предишните и с всяка изминала секунда ставаше все по-ясно, че този мач едва ли ще мине границата от 4 рунда.

45 секунди преди края на третия рунд Филдинг отново бе до въжетата и с дясно кроше „Канело“ успя да го свали в трети нокдаун, от който британецът отново се изправи. Моментално след подновяването на играта Алварес отново пусна силно ляво кроше тялото на Филдинг и реферът Рики Гонзалес взе най-правилното и единствено решение – да прекрати срещата.

Така Саул Алварес вече е притежател на поясите на WBC в средна категория, WBA „супер“ шампион в средна и WBA в супер средна категория.