Начало Бокс Ще успее ли Кобрата да нанесе фаталната тринадесета загуба на Чисора?

Ще успее ли Кобрата да нанесе фаталната тринадесета загуба на Чисора?

Ще успее ли Кобрата да нанесе фаталната тринадесета загуба на Чисора?
0

Кубрат Пулев и Дерек Чисора ще се бият на 9 юли в „О2 Арена“, Лондон. Двамата имат сметки за уреждане след първия мач, когато Кобрата спечели с разделено съдийско решение. По време на подготовката за него и на кантара бяхме свидетели на много провокации от британеца, а българинът също не му остана длъжен.

Оттогава изминаха шест години. За този период Чисора натрупа седем победи и шест загуби. Общо успехите в кариерата му са 32 (23 с нокаут), а пораженията 12 (3 с нокаут). Пулев ще се опита да нанесе фаталното тринадесето.

Въпреки големия брой загубени мачове, Дерек остава един от любимците на Острова с атрактивния си стил на игра. В момента обаче 38-годишният бивш претендент за световната титла се намира в много лоша серия от три поредни сблъсъка без успех. Кариерата му, подобно на тази на Кубрат, е към края си.

Разглеждайки в детайли статистиката на Чисора, няма как да не открием, че повечето му победи са срещу неизвестни имена. Прави впечатление, че британецът на няколко пъти трупа бързи и лесни успехи с цел да напомпа визитката си.

Така преди първия сблъсък с Кубрат Пулев беше спечелил пет мача за пет месеца. Когато дойде време за голяма битка с име от топ 10 обаче Дерек не показва нужното ниво и губи. Срещу името му стоят и няколко престижни скалпа – Карлос Такам, Дейвид Прайс, Кевин Джонсън.

„Дел Бой“ е корав съперник и със сигурност е още една причина Кобрата да влезе с гръм и трясък в европейските и световни медии. Само от него зависи какви ще са заглавията. Евентуална победа над Чисора би могла да даде тласък за бъдещ трети опит да бъде покорена световната титла.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.