Начало Бокс Светлана Каменова: Имам най-добрия треньор в света (ВИДЕО)

Светлана Каменова: Имам най-добрия треньор в света (ВИДЕО)

Светлана Каменова: Имам най-добрия треньор в света (ВИДЕО)
0

Светлана Каменова е носител на Купа „Странджа“ при дамите за 2022 г. Състезателката на боксов клуб „Локомотив“ (София) триумфира с титлата в категория до 57 килограма в 73-ото издание на най-стария боксов турнир за аматьори в Европа. Тя спечели всичките си 4 мача без да загуби рунд и с категорично получи съдийските карти в своя полза с по 5:0 гласа. Националката, която се завърна към бокса след оттегляне, не скри емоциите си след успеха.

„Емоционално завръщане за мен, след толкова години отсъствие, трябваше да се отдам напълно на спорта, да изключа всички странични дейности, за да се завърна по този начин и да покажа, че мястото ми е на този ринг, на международната сцена и на най-големите състезания. Пътят на завръщането е със сигурност този –

човек мечтае за олимпийското злато.

Това означава правилна подготовка, правилна тренировка, правилен режим и отдаденост. Доказано имам най-добрия треньор в света, в лицето на Борислав Георгиев, с олимпийска шампионка като Стойка Кръстева.“

През последните години Каменова се бе отдала на треньорската професия, като бе помощник треньор в националния отбор за девойки.

„Емоциите са много различни, сега съм по-зряла. Видях нещата от кухнята и успях да овладея емоциите, да се науча да бъда по-сдържана, което изключително много помага. Потушаваш емоциите, за да си концентриран на ринга.