Начало Бокс Треньорът на Усик: Мач с Фюри ще е игра на шах

Треньорът на Усик: Мач с Фюри ще е игра на шах

Треньорът на Усик: Мач с Фюри ще е игра на шах
0

Треньорът на Олександър Усик – Сергей Лапин, с удоволствие би ръководил възпитаника си в мач с Тайсън Фюри.

Специалистът обясни как би протекла такава среща.

„Ако помните, преди година феновете чакаха с нетърпение битка за неуспорим световен шампион в тежка категория, тогава между Фюри и Джошуа“, започна Лапин.

„На практика в момента всичко се промени. Вече мисля, че всякакви сценарии са възможни. Ще е много интересно да има обединителен мач. Не е имало от повече от 20 години.“

„Ако сблъсъкът между Усик и Тайсън Фюри се състои, ще е между двама състезатели с много високо боксово IQ. Битката ще е повече като игра на шах. Победата ще е в ръцете на този, който изпълни ходевете си по-добре. Забелязах, че се заговори за такъв сблъсък и се надявам да научим интересна информация скоро“, заяви треньорът на Олександър Усик.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.