Начало Бокс Уайлдър тества кандидат-гаджетата на дъщеря си със спаринг

Уайлдър тества кандидат-гаджетата на дъщеря си със спаринг

Уайлдър тества кандидат-гаджетата на дъщеря си със спаринг
0

Боксовите фенове знаят Дионтей Уайлдър като човек с голямо его и могъща дясна ръка, която да подкрепи налудничавите думи, които излизат от още по-голямата му уста.

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория се подготвя за може би най-важния двубой в кариерата му. След точно един месец „Бронзовия бомбардировач“ ще се изправи за трети път срещу Тайсън Фюри в мач за световната титла на Световния боксов съвет.

Но като изключим страховитата му медийна осанка, с която американецът продава мачовете си, Уайлдър е пример за подражание що се отнася до семейните задължения. 35-годишният боксьор е баща на цели пет деца – три момчета и две момичета.

Най-голямата му дъщеря е и причината Дионтей да се захване с бокса. Наейа Уайлър се ражда с вроден дефект „спина бифида“ (непълно изграждане на гръбнака по време на бремеността) и това го отвежда до боксовата зала, където слага ръкавиците в търсене на финанси за лечението ѝ.

16 години по-късно Уайлдър продължава да бди над дъщерите си и дори призна, че кандидат-гаджетата на Наейа трябва да минат специално изпитание, за да се докажат пред него.

„Имам прекрасни деца, които не се забъркват в проблеми“, заяви гордо Дионтей.

„Аз не съм от строгите бащи. Знам колко важна е бащината фигура в живота на всяко дете и затова винаги им повтарям, че могат да говорят за всичко с мен. Било то за гаджета, секс, наркотици…

„Но съм казал на момичетата – задължително искам да се запозная с гаджетата ви. Трябва да правят спаринг с мен за три рунда. Искам да съм сигурен, че могат да пазят дъщерите ми, ако нещо се случи“, заяви къде на шега, къде сериозно Уайлдър.