Начало Бокс Вместо с титлите, Сондърс се озова в болница (видео)
0

Вместо с титлите, Сондърс се озова в болница (видео)

Вместо с титлите, Сондърс се озова в болница (видео)
0

Били Джо Сондърс (30-1) отправи доста сериозни закани преди битката с Канело Алварес (56-1-2). 31-годишният британец обеща преди сблъсъка, приключил в осмия рунд, че ще прибере поясите на мексиканеца и ще вземе всички титли на WBC, WBA и WBO на самолета за Острова. За негово съжаление обаче, това не само не се случи, но накрая стана така, че Били Джо прекара нощта след срещата в… болницата.

След като допусна първото поражение в кариерата си, Сондърс бе откаран по спешност, тъй като се установи, че има фрактура на дясната очна орбита. Положението с британеца наистина бе сериозно, след като Канело успя да нанесе брутален десен прав в средата на осмия рунд при опита на Били Джо да направи отклон. Ударът може да се окаже и претендент за №1 в бокса за тази година.

„Окото му беше напълно затворено, той не виждаше нищо. Притесних се за състоянието ме, аз нося отговорност. Затова взех това решение”, заяви треньорът на Сондърс – Тибс след като развя бялата кърпа и не позволи на своя боксьор да се върне на ринга за деветия рунд.

Единствената утаха за Били Джо е чекът от 3.5 милиона паунда, които ще прибере след зрелището. За сравнение Канело ще заработи около 25 милиона в същата валута.