Начало Бокс WBC нареди: Дилиън Уайт се бие с победителя от Фюри – Уайлдър 3

WBC нареди: Дилиън Уайт се бие с победителя от Фюри – Уайлдър 3

WBC нареди: Дилиън Уайт се бие с победителя от Фюри – Уайлдър 3
0

Световният боксов съвет отново подхвана една от най-болните теми в съвременния бокс – кой, как и кога се превръща в задължителен претендент за титла.

Президентът на WBC – Маурисио Сюлейман, направи за пореден път британеца Дилиън Уайт задължителен претендент за златно-зеления пояс, който ще бъде разигран тази неделя (българско време).

За да се случи това 33-годишният Уайт ще трябва да победи следващия си съперник Ото Валин. Битката с шведския боксьор е насрочена за 30-ти октомври. Нищо обаче не се споменава за претендентското място, ако Валин излезе победител от битката с Уайт.

Последователноста на решенията и действията на Световния боксов съвет често пъти е била подлагана на съмнение през последните години. Дилиън Уайт бе със статут на задължителен претендент за пояса в продължение на няколко години, но така и не получаваше своя шанс.

Ако този път от WBC са твърди в намерението си, то това означава две неща:

  • Фюри и Уайлдър няма да се бият за четвърти път, дори американецът да спечели
  • сблъсък за обединяване на четирите колана в тежка категория може да се осъществи най-рано в края на 2022 г.

От ръководния орган дават срок от 30 дни на победителя от Фюри – Уайлдър 3 да организира двубой с Олександър Усик, но това е малко вероятно, тъй като украинецът има да дава реванш на Антъни Джошуа.

Актуални коефициенти за боксовия мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър можете да намерите на sesame.bg.