Начало Бокс WBC „замрази“ Уайт
0

WBC „замрази“ Уайт

WBC „замрази“ Уайт
0

Световният боксов съвет (WBC) отне на Дилиън Уайт временно статута на претендент №1 за световната титла.

Британецът даде положителна допинг проба 3 дни преди победата си над Оскар Ривас на 20 юли, която му отвори пътя към двубой с Дионтей Уайлдър за пояса.

Проба „А“, взета от Британската антидопингова агенция от г-н Дилиън Уайт във връзка с двубоя му срещу Оскар Ривас, дадена преди двубоя. С оглед на откритото и в очакване на резултатите от собственото разследване на WBC, Съветът временно сваля признанието си от Дилиън Уайт за междинен световен шампион в тежка категория и задължителен претендент. WBC информира г-н Уайт и неговия отбор за наказанието, и за това, че ще им позволи да представят позицията си пред Съвета на изслушване по разследването, което ще се проведе на място и във време, които допълнително ще бъдат обявени. По време на разследването и изслушването, WBC ще позволи на г-н Уайт и щабът му да предоставят всякаква възможна информация, материали и доказателства, които сметнат за подходящи“, се казва в официално съобщение на Боксовия съвет.

Дилиън Уайт вече изтърпя двугодишно наказание за употреба на допинг между 2012 г. и 2014 г. Тогава той заяви, че е взел „несъзнателно“ хранителна добавка. Ако отново бъде признат за виновен, 31-годишният британец го грози 8-годишно отнемане на състезателни права.