Начало Бокс Хърн: В САЩ имат сериозен проблем с допинга

Хърн: В САЩ имат сериозен проблем с допинга

Хърн: В САЩ имат сериозен проблем с допинга
0

Един от най-влиятелните хора в бокса – Еди Хърн, разкритикува остро състезателите в САЩ. Промоутърът подозира, че американските боксьори масово взимат забранени субстанции.

Притеснява се от липсата на „внезапни проверки“, каквито има на Стария континент.

„Вече имам известен опит с американския бокс и мога да кажа, че проблемът с допинга е много по-голям, отколкото във Великобритания“, обяви Хърн. – „При нас се правят внезапни проверки, докато тук има боксьори, които изобщо не дават проби освен в деня на мача. Имам и мои състезатели, които не са били търсени от години. Те изобщо не се страхуват, че може да бъдат хванати. Според мен много шампиони в САЩ взимат допинг, но това трябва да се промени“.

Снимка: БТА

Повод за назрелия скандал е несъстоятелността на Джарел Милър. „Голямото бебе“ бе хванат на 3 различни проверки. Също така това остави световния шампион Антъни Джошуа без съперник за 1 юни.

Хърн коментира тази тема и отказа на кубинеца Луис Ортис:

„Писа се, че той е искал 10 милиона долара, а ние сме му предлагали 5, но това не отговаря на истината. Щяхме да му дадем много повече, отколкото казаха в новините.“

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.