Начало Бокс Защо Флойд Мейуедър е най-добрият промоутър?

Защо Флойд Мейуедър е най-добрият промоутър?

Защо Флойд Мейуедър е най-добрият промоутър?
0

Един от най-известните боксови промоутъри по света – Франк Уорън, коментира случващото се с бившият световен шампион в 5 различни категории – Флойд Мейуедър-младши.

Само преди седмица 41-годишният американец заработи 9 милиона долара за по-малко от две минути, участвайки в изцяло демонстративен мач с 21 години по-младият от него кикбоксьор – Теншин Насукава.

И ако след „победата“ му над японеца много бивши опоненти на Флойд му се присмяха за шоуто, то няма как да отречем, че непобеденият боксьор знае как да прави луди пари, дори в пенсионна възраст.

По темата говори самият Франк Уорън в своята колонка в „Daily star“:

„Флойд е далеч по-добър мениджър и промоутър от мен. В интерес на истината, по-добър е от всички нас, защото е пенсиониран, а продължава да взима огромни суми. Преди няколко дни получи 7.5 милиона паунда за един рунд с японски кикбоксьор на 20 години.

Мейуедър бе силно критикуван, но след като някой предлага такива пари и условия какво да направи той? Да откаже офертата ли?

Флойд не е глупав. Напротив, той е един от най-умните бизнесмени и в същото време най-добрите бойци.

Има го и факта, че съперникът му бе с 4 кг по-лек и никога не се бе боксирал професионално. Също така бе демонстративен мач и активът им остана непроменен след него.

Чудя се какво са си мислели хората, които дават парите? Очаквали ли са нещо друго?

Мейуедър не спира да говори, че е пенсиониран и че има 50 победи и 0 загуби. Но със сигурност ще има много добри оферти за него, които да го върнат на ринга с добър противник.

Постоянно се говори за реванш с Мани Пакиао и ако филипинецът се справи с Ейдриън Броунър, то нищо чудно слуховете да се превърнат в реалност.

twitter.com

Мейуедър бе по-добрият боксьор през 2015-та и заслужено победи. Сега няма да е по-различно.

Но Флойд е здравомислещ и знае, че няма шанс в двубой срещу Ерол Спенс-младши или Терънс Кроуфърд. Тези момчета са на върха на способностите си.

И тук няма значение за какви пари става въпрос, защото Флойд добре си дава сметка, че ще загуби от тях. И именно това обяснява защо той е най-добрият промоутър в света.“