Начало Бокс Зауерланд готви сблъсък Хръгович – Баколе

Зауерланд готви сблъсък Хръгович – Баколе

Зауерланд готви сблъсък Хръгович – Баколе
0

Нисе Зауерланд, който е ко-промоутър на Филип Хръгович, се опитва да уреди сблъсък на своя боксьор с конгоанеца Мартин Баколе.

„Искаме Хръгович да направи още една крачка напред. Имаме нужда от нещо повече от тест. Бихме искали да се бием с Баколе, Жан Жилей, Сергей Кузмин, Майкъл Хънтър. Надяваме се, че някой от тези мачове ще се проведе“, заяви Зауерланд „SKY Sports“.

Филип Хръгович има баланс от 12 победи, 10 от които с нокаут. Хърватският талант се намира на 5 място в класацията на IBF и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 19.

Баколе, на този етап от кариерите им, ще бъде страхотен тест за Филип и страхотен спектакъл за феновете. Това е битка, която може да се организира. Това е страхотна битка. Знам, че вече е направено предложение на Баколе – въпросът е колко сериозно се интересуват от битка с Филип“, завърши Зауерланд.

Мартин Баколе има баланс от 16 победи и само 1 загуба (от Майкъл Хънтър). 27-годишният конгоанец е спечелил 12 срещи с нокаут. В последния си сблъсък на ринга той победи Сергеин Кузмин с единодушно съдийско решение в двубой за интерконтиненталната титла на WBC в тежка категория.