Начало Граплинг Александър Александров е абсолютният шампион на Pro Grappling Invitational

Александър Александров е абсолютният шампион на Pro Grappling Invitational

Александър Александров е абсолютният шампион на Pro Grappling Invitational
0

На 05.12-ти (събота) българската верига за провеждане на елитни турнири по Бразилско джу джицу и граплинг „Pro Grappling Invitational“ излъчи своя първи Абсолютен шампион.

Александър Александров от „Бразилско Джу Джицу Варна“ триумфира с титлата и грабна паричната награда от 500 лева. Той преодоля всичките си съперници по пътя към златото със събмишъни, като в три от случаите приключи битката с ключ на крака, а в четвърт-финалния си сблъсък варненецът записа победа със задушаваща техника.

Медалистите от PGI 3 – The Absolute Division

Другият финалист в Абсолютната категория на PGI бе шампионът от първото издание на турнира Леонид Тодоров от СК „Бойни Спортове Монтана“. Той записа две победи по точки и една със събмишън. В челната четворка имаше и друг представител на монтанската школа – Даниел Евгениев. Той си подели третото място с Александър Николов, който е представител на домакините от „Twisted Jiu-Jitsu“.

Леонид Тодоров и Александър Николов в полуфинален сблъсък

В челната осмица се класираха и Стилиян Георгиев и Борис Тонев от „Боен Клуб Левски София“, Иван Димитров от „Twisted Jiu Jitsu“ и Пламен Калоян Тодоров от „Шун Джудо Клуб“.

Битките се проведоха по правилата за кафяви и черни колани на Международната федерация по Бразилско джу джицу (IBJJF) с кимоно. В турнира бяха поканени най-добрите 16 български състезатели в тази дисциплина. 

Пълен запис от битките можете да гледате тук:


Третото събитие на „Pro Grappling Invitational“ отново включи и битки между талантливи и млади състезатели извън турнирната схема, както и схватки между по-опитни и рутинирани бойци. Ето и резултатите от тях:

Деян Лапев (Twisted Jiu-Jitsu) победи Мартин Станев (Боен Клуб Левски София) по точки

Калоян Лулев (Боен Клуб Левски София) победи Габриел Горанов (Open Mat BJJ) по точки

Борислав Богоев (GFT Bulgaria) победи Мартин Стоичков (Тайгър Спорт) по точки

Велко Гюров (GFT Bulgaria) победи Цветан Димов (Sandev Fight Team) със задуващата техника