Начало Карате Десет състезатели от БККФ намериха място в „Спортист на годината” в различни градове

Десет състезатели от БККФ намериха място в „Спортист на годината” в различни градове

Десет състезатели от БККФ намериха място в „Спортист на годината” в различни градове
0

В годишните награди за спортист на годината за изминалата 2015г. бяха отличени най-добре представилите се спортисти. Каратеките от Българската карате киокушин федерация се класираха достойно, благодарение на високите си спортни постижения.

В 5 града на България 10 спортисти на БККФ завоюваха място в престижната класация Топ 10 спортист за 2015 г. – Варна, Габрово, Павликени, Шумен и Ямбол. Освен спортистите, бяха наградени и техните треньори.

За спортист № 1 на гр. Ямбол беше избран каратистът Георги Дойчев. Той получи най-високо признание в родния си град, благодарение на постигнатото на европейско и световно първенство.

На годишните традиционни награди за „Спортист на Габрово“, СК „Надежда-Габрово“ номинира трима спортисти със значими постижения през годината. Всички те попаднаха в топ 10 за Спортист на гр. Габрово. Имената им са както следва: Алекс Вълев – 9-ти при юноши и девойки, Валерия Лозанова – 2-ра при юноши и девойки и Христо Величков Христов – 3-ти в категория мъже и жени.

На церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти за гр. Шумен, която се състоя в „Младежки дом“ в града, бяха включени 3-ма състезатели от местния клуб „КИОКУШИН“ Шумен. Третото място е за Димитър Димитров, на пето място се класира Любомира Николова и осмото място остана за Наталия Маринова. В категорията „Перспективен състезател“ от клуба бяха наградени Стефан Кесаровски и Марсело Анатолиев.

За втора поредна година състезател от СК „Киокущин“ – гр. Павликени печели призовото място в престижната класация. Този път отличието „Спортист на годината“ се присъди на Йоана Кирилова от СК „Киокушин“ – гр. Павликени. На второ място като „Треньор на годината“ се класира Боян Ангелов.

В класацията за „Спортист на Варна“ за 2015 година своето място намериха Александър Петров от СК “ТИМ” по карате киокушин, който стана европейски шампион в Естония в категория до 75кг. и Йордан Янев от същия клуб, които спечели трета поредна европейска титла при мъжете в категория-тежка. Пролет Василева е треньорът и на двамата спортисти.