Начало Карате Звезда в каратето в Украйна идва у нас
0

Звезда в каратето в Украйна идва у нас

Звезда в каратето в Украйна идва у нас
0

Един от най-добрите състезатели в света по карате по правилника на WKF – Станислав Хоруна (Украйна) ще посети България по повод провеждането на практически семинар в зала „Сиконко“, София. Двудневното обучение, на което ще присъстват голяма част от привържениците на бойните изкуства в страната, ще се състои на 30 и 31 януари.

Хоруна е само на 26 години години, но е признат от световната карате федерация за един от най-перспективните млади състезатели. Получавал е неведнъж престижни отличия от световни и европейски първенства. Бил е цели 12 пъти златен медалист от популярните карате турнири „Premier League“.

Състезава се в трудната категория до 75 килограма, в която смело се съревновава с едни от най-добрите каратеки на бойното изкуство. Софийската спортна зала „Сиконко“ ще се превърне в доджо, в което ще се проведат по две тренировки на ден с продължителност от по час и половина. Организатори на семинара са Кристина Свиленова и Виктор Свиленов от СК „Ипон“- София и Павел Стоянов от СК „Щит“ – Нови Искър.