Начало Карате Александър Команов няма да се бие на европейското поради контузия

Александър Команов няма да се бие на европейското поради контузия

Александър Команов няма да се бие на европейското поради контузия
0

Преди няколко месеца двукратният световен шампион по карате киокушин Александър Команов прибави поредно злато в архива си, този път от KWU Европейското първенство, проведено в Белград, Сърбия. Като един истински професионалист обаче, той не отдели никакво време за почивка и празненства и веднага се насочи към подготовката за следващото си състезание – Европейското първенство на KWF в Холандия.

Затова и с огромно съжаление съобщаваме, че участието на Александър Команов се отлага поради травма, получена именно от Европейското първенство в Белград. Шампионът плануваше да вземе участие, въпреки нараняването си, но едва няколко дни преди състезанието се разбра със сигурност колко тежко е всъщност то, което доведе и до оттеглянето му от състезанието.

Ето какво разказа Команов:

За първи път в спортната ми кариера ми се случва да откажа състезание. Положих доста труд през изминалите 2 месеца, за да се подготвя на ниво, както обикновено, и може да се каже, че малко ме е яд, че няма да мога да участвам и да покажа най-доброто от себе си. Въпреки това, за тази година изпълних поставените си цели, а именно европейската титла на Kyokushin World Union (KWU), проведено на 11-12 юни, която единствена липсваше в колекцията ми. Малкото време за възстановяване от такова тежко първенство си даде отражение. Решението да отложа участието ми също така бе повлияно и от това, че след 12 месеца има световно първенство на KWU в Токио, Япония, което смятам да спечеля. A и вече четири пъти спечелих европейската титла на KWF. Затова сега е времето да наблегна на здравето си и да продължавам да работя. Въпреки че оздравяването ми малко ще ме забави, бойният ми дух не е намалял и се чувствам по-мотивиран от всякога и готов за работа.

Брат ми, Иван Команов, продължава с финалните стъпки от подготовката си и безспорно ще бъде сред титулярите в -70кг категория. Той вече е европейски шампион на KWF, така че връщането му със злато няма да е изненада за никого.

 

/komanov.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.