Начало Карате „Файтърс-НСА“ изпрати месеца с натоварена програма

„Файтърс-НСА“ изпрати месеца с натоварена програма

„Файтърс-НСА“ изпрати месеца с натоварена програма
0

Натоварена програма имаше СК „Файтърс-НСА“ през месец октомври. Столичният клуб участва със свои представители в пет големи бойни събития – три състезания и два семинара.

„Файтърс-НСА“ се впусна в битките за медалите в Националната купа в олимпийското карате. Надпреварата се проведе на 24-25.10.2020 в град Велико Търново с над 380 състезатели. Там тимът бе представен от 20 бойци, които завоюваха 15 медала – 5 златни, 4 сребърни и 6 бронзови медала.

По същото време се проведе и Държавното първенство за мъже, жени, юноши и девойки младша възраст на Българската карате киокушин федерация. В шампионата в Стара Загора от клуб „Файтърс-НСА“ участие взе  един състезател. Михаил Парков стартира при 65-килограмовите, но загуби в първия кръг. Парков продължава подготовката си и ще даде заявка за участие на Европейското първенство по правилата на Професионалната лига KWU SENSHI.

Другото състезание, в което „Файтърс-НСА“ имаше представители, бе силният турнир по правилника на олимпийската дисциплина карате – „Мемориал Светослав Иванов“, проведен в град Кюстендил (17.10.2020).

„Голяма част от основните състезатели на клуба си взеха почивка след Националното първенство по шотокан карате в София, на което станахме комплексни шампиони. Но макар и с малък състав се представихме добре“, коментира Радослав Пенов -председател и главен треньор на СК „Файтърс-НСА“.

Клубът се включи и в два семинара. Единият бе на SENSHI по правилата на Професионалната лига на KWU, който продължи в рамките на три дни във Варна и с главен инструктор кикбокс легендата Петер Артс (16-18.10). Там участие взе основателят на „Файтърс-НСА“ Радослав Пенов, който е и преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“, както и носител на приза „Златен пояс“ за „Най-добър треньор 2019“ на Националната асоциация на бойните спортове.

„Семинарът беше много ползотворен. Тренировките бяха много интересни и тежки. Наученото ще бъде предадено на инструкторите в клуба, а оттам и на всички членове“, сподели Пенов.

В същия уикенд имаше и семинар за „Първа помощ“, организиран от Българска федерация шотокан карате. От клуб „Файтърс –НСА“ взеха участие трима треньри – Лора Русчева, Виктор Георгиев и Димитър Петров.

„Ние практикуваме боен спорт, в който треньорите трябва да имат добри познания по оказване на първа помощ, ако се наложи. Именно такива семинари са важни“, каза още Пенов.

За клубът предстоят участие в още два турнира до края на2020-та, както и провеждането за 10-та поредна година клубно вътрешно състезание и изпит за степен, насрочени за декември месец.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.