Начало Кикбокс и муай тай Как Семи Шилт даде урок на Бадр Хари и Рико Верхувен (ВИДЕО)

Как Семи Шилт даде урок на Бадр Хари и Рико Верхувен (ВИДЕО)

Как Семи Шилт даде урок на Бадр Хари и Рико Верхувен (ВИДЕО)
0

Семи Шилт е един от най-успешните кикбоксьори и бойци в сериите К-1. Четири пъти печели титлата в тежката категория. Носител е на черен колан в ашихара карате и в кариерата си многократно е надделявал над най-добрите в света.

В днешното издание на рубриката ни „Поглед в миналото“ ще ви покажем как нидерланското величие даде урок на настоящите световни звезди в кикбокса Рико Верхувен и Бадр Хари.

Малко преди да се оттегли от ринга като състезател, високият 212-сантиметра боец записа името си със златни букви и в организацията „Glory“, която има претенциите да заеме мястото на К-1 и към днешната дата е най-престижната кикбокс верига в света. Именно там вечно усмихнатият Шилт записва победи в рамките на една вечер над Брис Гидон, Гьокхан Саки, Верхувен и Даниел Гица. Накрая „Небостъргача“ триумфира с шампионския пояс.

Това се случва на 31-ви декември 2012-та в Токио. В една вълнуваща гала продължила над 7 часа с най-най-добрите бойци в света. Според правилника се играеше в два рунда. Семи Шилт се изправи срещу своя  доста по-млад сънародник Рико Верхувен (настоящ световен шампион в тежката категория) във втория кръг и го победи по точки.

Семи Шилт дава урок по кикбокс не само на настоящия световен шампион в тежката категория при професионалистите Рико Верхувен… Три години по-рано той е безпощаден и срещу Бадр Хари. Това се случва във финала на световните Гран при серии К-1. Битките са отново в Япония, но този път Йокохама.

На 5-ти декември двамата се изправят отново на ринга един срещу друг, като половин година по-рано Шилт бе нокаутиран от младия Хари. „Лошото момче“ бе записал серия от 4 поредни нокаута. В Йокохама успява да преодолее Руслан Караев и Алистър Овърийм, за да стигне за сблъсък за титлата срещу Семи. Там е повален на три пъти на земята и Шилт (46-6-1) си отмъщава.