Начало Senshi Сблъсък Петър Стойков – Димитър Пенчев ни очаква на SENSHI 8

Сблъсък Петър Стойков – Димитър Пенчев ни очаква на SENSHI 8

Сблъсък Петър Стойков – Димитър Пенчев ни очаква на SENSHI 8
0

Така желаният сблъсък между българските бойци Петър Стойков и Димитър Пенчев ни очаква в осмото издание на SENSHI. Най-вероятно елитната международна бойна верига ще организира следващото си събитие на 22-ри май в София, а този супер сблъсък ще бъде част от бойната карта.

„Предстои нещо интересно! Димитър Пенчев и Петър Стойков ще се бият в поредната битка SENSHI. Останете на линия и очаквайте скоро повече информация“, написаха на официалната страница на SENSHI във Facebook.

Двамата родни бойци са носители на Европейски пояс на WAKO PRO, но в различни категории. Пенчев държи европейската титла в стил „лоу кик“ при 66,8 кг, а преди месец Стойков спечели колана в стил К-1 на 69,1 кг. Именно след триумфа на състезателя на СК „Армеец“, Пенчев поиска двубой помежду им за пояса. От SENSHI отправиха мигновенно запитване към WAKO PRO, но централата обяви, че според регламента им двама състезатели от една държава нямат право да спорят за шампионски пояс.

SENSHI в готовност да организира супер мача Пенчев – Стойков

Така организаторите от SENSHI предложиха на двамата бойци рейтингов мач, а те изобщо не се замислиха.

„Радвам се за възможността за втори път да взема участие във вашата верига! Аз и моят щаб приемаме мачът срещу Петър Стойков“, писа Пенчев до огранизаторите.

Димитър Пенчев е състезател и треньор на плевенския „Скорпион“. Той е мнгократен шампион на България по кикбокс и медалист от редица международни състезания. Прави дебют в първото издание на SENSHI, където постигна успех над  Сергей Заносиевот най-авторитетната румънска академията Стойка.

Димитър Пенчев с пояса си от WAKO PRO.

Петър Стойков e носител на европейска титла при професионлистите, но също така се радва и на световна и европейска титла по муай тай, както и на сребърен медал по киокушин от Световното първенство на Световния киокушин съюз (KWU) за юноши (2013 г.).  Той е рекордьор по участия на ринга на SENSHI, като няма загуба досега, а през 2019 г. спечели супертурнира SENSHI CUP в Камчия, постигайки три категорични победи в рамките на два дни и заслужи приза „Нокаут на вечерта“.

Снимка: Юлиан Тодоров/LAP.bg