Начало Senshi Теодора Кирилова: SENSHI събира само класни бойци от цял свят

Теодора Кирилова: SENSHI събира само класни бойци от цял свят

Теодора Кирилова: SENSHI събира само класни бойци от цял свят
0

Звездата в женския ни кикбокс и муай тай Теодора Кирилова се изказа ласкаво за веригата бойни галавечери SENSHI. Световната и европейска шампионка по муай тай за 2019 даде любопитно интервю за сайта „truestory.bg“.

Теодора, през октомври 2019 г. за пореден път доказа своите качества, когато спечели историческия първи женски мач в SENSHI по правилата на кикбокс, стил К-1 в категория до 55 кг. и завоюва златото. Разкажи ни повече за състезанието?  

– SENSHI е най-престижната българска верига и за мен беше чест да играя и да мога аз да представя на зрителите на какво са способни жените в този спорт. Изключителна организация, която събира само класни бойци от цял свят.

Какво като цяло е важно за теб в една битка и какви мисли и чувства минават през теб, когато се изправиш срещу опонента си?

– Като цяло са много важните компоненти за една битка, които се изграждат с времето и опита, но за мен най-важно е да съм спокойна и съсредоточена преди мача.

Освен по муай тай, ти имаш успехи и по кикбокс, в този спорт си и балкански шампион. В коя от двете дисциплини се чувстваш по-уверена и свободна?

– Определено в муай тай се чувствам по-уверена, но изключение прави и професионалният правилник по кикбокс в стил К1, защото там той е доста по-освободен от аматьорския.

Вече имаш и няколко професионални мача зад гърба си. С какво се различават те от аматьорските първенства?

– Различават се в много неща: времетраене, по някой път и в брой рундове, в тактическата подготовка, в начина, по който се свалят килограмите и най-вече в заобикалящата обстановка.

Вижте цялото интервю тук.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.