Начало Кикбокс и муай тай Владимир Вълев: Бойният дух и волята за победа ни отличиха от другите

Владимир Вълев: Бойният дух и волята за победа ни отличиха от другите

Владимир Вълев: Бойният дух и волята за победа ни отличиха от другите
0

Изключително представяне за България на Балканското първенство по кикбокс, което се проведе през уикенда в сръбския град Ягодина. 42 от общо 374 състезатели бяха българските, но с играта си те заслужиха отборните титли на татами, ринг и в общото крайно класиране.  Държавите, които участваха, бяха общо шест – България, Сърбия, Македония, Черна гора, Молдова, Босна и Херцеговина.

„Всички се представиха на ниво. Показаха боен дух, воля за победа, технически умения, което ни отличи нас, като отбор от всички състезатели в турнира – коментира Владимир Вълев-Питбула, който е един от селекционерите на тима. – Затова няма как да отличавам един или друг състезател. Мога да кажа, че съм доволен от всички и се надявам единствено да продължат да надграждат своите умения.”

Националите ни стигнаха до 48 медала – 28 златни, 17 сребърни и 3 бронзов. В някои от финалите имаше и изцяло български дуели.

„Можехме да спечелим още повече златни медали, но имахме малшанс в някои от категориите. След като пристигнахме установихме, че някои от противниците ни не са се явили и се наложи на място да сменяме стилове, категории и за това се получиха няколко български финала – коментира и Галин Димов, председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай . Той бе плътно до отбора в Ягодина и като водач на делегацията. – Това, което ме радва, е че състезателите се раздадоха. Приключваме годината с един огромен успех за българския кикбокс и разбира се прибирайки се в България, започваме да работим за следващия сезон. Предстоят ни много сериозни състезания и още повече успехи.“

Отборът излиза в заслужена почивка за празниците, тъй като това бе и последното официално състезание в календара за 2020-та.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.