Начало ММА Керит Браун пристига в България, за да присъства на уникално спортно събитие

Керит Браун пристига в България, за да присъства на уникално спортно събитие

Керит Браун пристига в България, за да присъства на уникално спортно събитие
0

Президентът на световната федерация по ММА – IMMAF, Керит Браун пристига в България, за да присъства на уникално спортно събитие. За първи път в България в един ден, на едно и също място ще бъдат проведени две международни състезания – Балканско първенство по ММА за аматьори и международна профи гала Christmas Fight Night.

Домакин на уникалното съчетание от спортни ММА изяви ще бъде град Пазарджик, като състезанието ще се проведе в зала „Васил Левски” и се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.

В Балканското първенство, което е първо за учредената тази година Балканската федерация по ММА с Президент Станислав Недков- Стъки, ще участват 6 страни – България,Турция,Гърция,Албания,Македония,Сърбия. Участващите състезатели са от всички възрастови групи – от 13 години до мъже и жени.

Очаква се на откриването да присъства Министъра на спорта Красен Кралев, кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, много спортни легенди и приятели на мма.
В международната профи гала, която ще се проведе вечерта след Балканското първенство, участие ще вземат някои от най-елитните български мма бойци, между които Георги Валентинов и Емил Захариев. Във всички срещи, включени в профи галата, срещу българските бойци ще се изправят противници от други страни.

Входът за Балканското състезание, което ще стартира в 10ч в събота ще бъде свободен, а за профи галата,която ще стартира в 19 ч, входът е символичен от 5 лв, като събраните средства Българска Федерация по ММА, ще дари на две дечица от Пазарджик – Диана Поибренска и Славянка Тонева, нуждаещи се от средства за лечение.

„Посещението на Керит Браун е свързано и с обсъждането на кандидатурата на България за домакин на Европейското първенство по ММА през 2017 г.