Начало ММА Адесаня не очаква да се пенсионира непобеден
0

Адесаня не очаква да се пенсионира непобеден

Адесаня не очаква да се пенсионира непобеден
0

Шампионът на UFC в средна категория Израел Адесаня вече има 20 победи в 20 професионални двубоя зад гърба си, но не очаква тази серия да продължи до края на кариерата му.

Въпреки пълната си доминация в дивизията, 31-годишният боец очаква да загуби някой двубой. В момента Адесаня обмисля възможността да се качи в лека тежка категория, като именно там може да срещне по-опасни съперници.

“Това е нещо, което хората се опитват да ти лепнат. В миналото съм имал загуби, които така и не промениха това кой съм, не промениха факта, че съм велик боец. Много величия за губили. И всеки път, когато съм губил, винаги съм се завръщал с нокаут. Да си непобеден е просто титла. Нещо, което хората размахват все едно е важно. Но трябва да ме видите в залата. Понякога си получавам урока, затова знам, че мога да загубя. Но, щом съм под светлината на прожекторите и напрежението се покачи, на най-голямата сцена, и се забавлявам – тогава съм труден за побеждаване. Така че – ще си продължавам така, останете на линия”, каза Адесаня.

Той уточни, че евентуална промяна на категорията би била временна, тъй като средна е перфектната за него.

“Средна категория е перфектната за мен, в която да се бия. С начина, по който го правя, може и да изглежда лесна работа, но е много трудно. Предизвикателство е, това ме движи. Обичам да правя неща, от които повечето хора бягат. Повечето бягат от бой, аз бягам към него”.