Начало ММА Бивш боец от UFC отне пояса на Владислав Кънчев (СНИМКИ)

Бивш боец от UFC отне пояса на Владислав Кънчев (СНИМКИ)

Бивш боец от UFC отне пояса на Владислав Кънчев (СНИМКИ)
0

Българският ММА боец Владислав Кънчев не успя да защити за втори път пояса си в полусредна категория на сръбската организация Serbian Battle Championship (SBC). Столичанинът отстъпи в 3-рундова битка със съдийско решение срещу Боян Величкович. Двамата се изправиха в категория до 77 килограма в главното събитие на галата SBC 29: Revenge в Нови Сад, Сърбия. 

Величков се бе подготвил многово добре за срещата и съперника си и предприе тактика без рискове. 31-годишният сърбин успяваше да държи Кънчев на дистанция през повечето време и опитваше да го тормози предимно с удари с крака, използвайки ръстовото си предимноство. В първите два рунда играта бе в стойка. Българинът не се предаде до последно и дори бе близо до успех в последния рунд. Бившият боец от UFC в края на срещата пробва и тейкдаун, като в края успя да събори Владислав. След изтичане на редовното време тримата съдии отсъдиха единодушно победа за Боян Величкович.

„Днес загубих със съдийско решение в оспорвана среща – бяха първите думи на българския боец след срещата. – Имах силен момент в края на третия рунд и бях близо да довърша противника ми.. Но той беше доста корав и опитен. Не искам да се оправдавам за нищо. Очаквам реванш през следващата година!“

Кънчев прекъсна серията си от 5 поредни победи, а статистиката му вече е 11-6. Това е втори двубой за него за 2020-та, като през март направи първата си защитата на пояса в същата верига.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.