Начало ММА Демитриус Джонсън: Остават ми още три години

Демитриус Джонсън: Остават ми още три години

Демитриус Джонсън: Остават ми още три години
0

Бившият шампион на UFC и един от най-заслужилите ММА бойци в историята на спорта – Демитриус Джонсън, се завръща в клетката тази седмица.

34-годишният американец се изправя срещу шампиона на ONE в категория „муха“ – Адриано Мораеш. Дългоочакваният сблъсък е насрочен за сряда (7.04) и ще се проведе в Сингапур.

„Могъщата мишка“ спечели Гран При турнира на ONE FC в категория „муха“ още с пристигането си във водещата азиатска верига и ако успее да завоюва титлата на организацията, ще се превърне в първия боец, който е бил номер едно в своята дивизия в UFC и в ONE.

В интервю преди големия си мач, Джонсън говори и за това колко време му остава на професионалната сцена и има ли шанс да се завърне в някоя северноамериканска промоция.

„За мен най-важното нещо е да не забравям, че всичко има край“, споделя претендентът.

„Виждате колко много бойци се бият след 40-те си години. Аз не искам това. Бих желал да съм приключил след три години. Максимум 4.

„Не си представям и завръщане в Северна Америка. Щастлив съм тук в ONE. Никой не може да предскаже бъдещето, но се надявам да съм приключил след три години. Не искам да съм на 39 или 40 и да продължавам да понасям удари в главата.

„Състезавам се от 18-годишен. Това е е никак малко време“, довърши Джонсън.