Начало Видео Дипчиков мина кантара и е готов за подвизи в клетката на ACA (ВИДЕО)

Дипчиков мина кантара и е готов за подвизи в клетката на ACA (ВИДЕО)

Дипчиков мина кантара и е готов за подвизи в клетката на ACA (ВИДЕО)
0

Българската ММА гордост Никола Дипчиков премина и през последната трудност преди четиринайстият му двбой в елитната ММА верига „Absolute Championship Akhmat“. Боецът ни „закова“ 84. 350 кг. на везната на официалното претегляне преди ACA 140.

Галавечерта ще се проведе в Сочи по-късно днес. Опонентът на българина е Абдурахман Джанаев. При руснака кантарът показа същите килограми като тези на Дипчиков. Двамата след това застанаха очи в очи за последен път преди да премерят сили.

Дипчиков за последно стъпи в клетката на АСА през ноември, 2021-а. Тогава той нокаутира американеца Крис Хъникът още в първия рунд. Успехът над американеца означаваше и завръщане към пътя на победите на българина, тъй като в предишната си среща той отстъпи пред Магомедрасул Гасанов.

Настоящият опонент на българина, Абдурахман Джанаев, също има поражение от Гасанов в статистиката си. Това е една от едва трите му загуби в осемнайсет професионални двубоя. Чеченецът има пет победи с КО/ТКО и една победа със събмишън в кариерата си.

Дипчиков и Джанаев са част от основната бойна карта на галавечерта. Boec.BG ще следи и отрази представянето на родния професионален ММА боец.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".