Начало ММА Франки Едгар и UFC пред раздяла
0

Франки Едгар и UFC пред раздяла

Франки Едгар и UFC пред раздяла
0

Невероятната кариера на Франки Едгар в UFC е пред своя край. Бившият шампион на най-елитната ММА организация в света сподели пред Джо Роган, че му остава още една битка в UFC и не е сигурен, че ще има още такива след това.

„Парите говорят, но честно казано искам да завърша кариерата си в UFC. Дойдох тук след петата ми професионална битка и израстнах в тази организация. Бих искал да приключа тук, но това трябва да има някакъв смисъл“, заяви Едгар.

38-годишният боец добави, че преминаването на шампиони като Димитриъс Джонсън и Еди Алварез в азиатската верига ONE FC е привлякло вниманието му. Алварез и Едгар за дългогодишни съотборници и американецът е разбрал от самия Алварез, че бойците са добре обгрижвани в ONE FC.

Преди да сложи край на кариерата си коравият Едгар е планирал да дебютира в категория „петел“. За последно той стъпи в клетката през декември 2019 г., когато бе нокаутиран в първия рунд от „Корейското зомби“ Чан Сунг Джунг.

„Засече ме с добър удар. Удря силно. Бях много натъжен след това. Никой не понася загубите, но аз ги понасям особено лошо. Мислех си, че ще го преодолея и ще се наслаждавам на Коледа, но се оказа обратното. Бях се депресирал, защото исках да съм добър със семейството си, но в главата ми е загубата“, добави Франки.

Едгар има 27 битки в UFC за 12 години. Освен титлата при 70-килограмовите, той е печелил седем пъти бонус за най-добър двубой, два пъти бонус за най-добро представяне и бонус за най-добър нокаут. През 2011 г. и 2012 г. печели наградите на World MMA Awards и ESPN за най-добри битки на годината.

Целият разговор между ММА коментатора Джо Роган и Франки Едгар можете да гледате тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.