Начало ММА Конър Макгрегър изхвърча от топ 10 в UFC (РАНГЛИСТА)

Конър Макгрегър изхвърча от топ 10 в UFC (РАНГЛИСТА)

Конър Макгрегър изхвърча от топ 10 в UFC (РАНГЛИСТА)
0

Може би най-известният боец от UFC – Конър Макгрегър направи най-големия седмичен спад в класацията на организацията в лека категория. От днес ирландецът, който е бивш двоен шампион на най-известната ММА верига в света и бъдещ член на Залата на славата, е под номер 12, което е спад с цели 4 позиции спрямо подреждането от преди седмица.

Неговият общ баланс е 22 успеха и 6 поражения в ММА. Цели 20 от победите си той е постигнал преди финалния гонг (19 с нокаут и 1 след събмишън). През миналия сезон Макгрегър записа 2 поредни поражения от Дъстин Порие.

Интересното е, че той трансформира тялото си с килограми нагоре и не е ясно още дали няма да се пробва в друга, по-тежка категория в UFC.

Другата седмична промяна в ранглистата в лека категория е изкачването на поляка Матеуш Гамро. Той скочи с цели 4 места и влезе сред най-добрите 8 (8-и).

Причина за това е противоречивата победа на Гамро над Арман Царукян в главния сблъсък на събитието UFC on ESPN 38, състояло се през отминалия уикенд.

Лидер е бившият шампион – Чарлз Оливейра. Той е следван от Дъстин Порие и Джъстин Гейджи. Топ 5 допълват Ислам Махачев и Майкъл Чандлър.