Начало ММА Крис Сайборг: Да напусна UFC бе най-хубавото нещо в кариерата ми

Крис Сайборг: Да напусна UFC бе най-хубавото нещо в кариерата ми

Крис Сайборг: Да напусна UFC бе най-хубавото нещо в кариерата ми
0

Шампионката на Белатор в категория „перо“ при дамите – Крис Сайборг, отново захапа бившия си работодател Дейна Уайт и UFC.

Бразилката, която прекара три години в UFC, се раздели с компанията в края на 2019-та след скандал. 35-годишната южноамериканка държеше титлата при 66-килограмовите, но загуби пояса от сънародничката си Аманда Нунеш.

Тя обаче не получи реванш с по-младата „Лъвица“ и това се превърна в ябълката на раздора между нея и Уайт, който пък твърдеше, че тя не иска и да вижда Нунеш в клетката.

Сайборг обаче не седя дълго време без работа и само няколко месеца след това тя направи дебют в Белатор. Въпреки напредналата си възраст, Скот Кокър моментално я възнагради с мач за титлата, а Сайборг я взе и я държи вече година и половина.

„Аз и Скот сме партньори и искаме да работим заедно и да надграждаме заедно“, заяви в последното си интервю Кристиан Джустино.

„Това не беше така с Дейна Уайт. Ние имахме съвсем други взаимоотношения, ето вижте и Джон Джоунс. В UFC атлетите постоянно трябва да правят компромиси, а без тях няма шоу.

Снимка: БТА

„Най-хубавото нещо, което съм правила за кариерата ми е да напусна UFC. Имах и продължавам да имам различна визия за бъдещето ми. Дейна Уайт не харесва, когато някой му се опълчи и изкаже собствено мнение.

„Той искаше всички да се съгласяват с казаното от него, а аз не съм такъв човек. Имам си принципи“, добави бразилката, която чака следващия си опонент.