Начало ММА Макгрегър срещу Сен-Пиер – (не)възможният сблъсък на PPV титаните
0

Макгрегър срещу Сен-Пиер – (не)възможният сблъсък на PPV титаните

Макгрегър срещу Сен-Пиер – (не)възможният сблъсък на PPV титаните
0

Веднага, след като Джордж Сен-Пиер официално обяви завръщането си в ММА след четиригодишна пауза, спекулации за мач между него и Конър Макгрегър започнаха да върлуват в публичното пространство.

Макгрегър е шампион в лека, а канадецът бе дългогодишен шампион в полусредна категория. Техните мачове са от най-купуваните в историята на UFC и сблъсък между тях несъмнено би донесъл главоломни печалби на организацията, която към момента е изправена пред огромна нужда от суперзвезди, които да убедят феновете да закупуват файт картите на най-голямата ММА организация в света.

И докато мачът между две от най-отличилите лица на спорта звучи като сбъдната мечта за всички любители на смесените бойни изкуства, то провеждането му на този етап е съмнително поради няколко причини.

Сен-Пиер ще се изправи срещу Майкъл Биспинг в мач за титлата в средна категория, която при победа, според клауза в договора, той ще трябва да унифицира срещу носителя на временния пояс Робърт Уитакър.

Френскоговорещият канадец също така сподели, че има практика да не предизвиква бойци от по-ниските категории, макар и да намекна, че „ще бъде чест за него“ да участва в такъв мач.

Макгрегър пък е изправен пред нелекото изпитание да унифицира титлата си в лека категория с тази на непредсказуемия временен шампион Тони Фъргюсън. Хабиб Нурмагомедов също отдавна иска да премери сили срещу ирландеца.

По време на пресконференциите, които промотираха мача, Сен-Пиер заяви, че в случай, че не успее да победи устатия англичанин, той ще се оттегли от спорта. Дейна Уайт обаче е на друго мнение:

„Джи Ес Пи не е от хората, които биха си тръгнали от спорта по този начин. Той по-скоро би свалил до седемдесет и седем килограма. Там бе шампион през по-голямата част от кариерата си.“

Президентът на UFC също така не отхвърли напълно такъв сблъсък, но намекна, че списъкът с бойци, които искат да детонират най-обсъжданата личност в бойните спортове за последните три години е огромен:

Всеки иска да се бие с Конър – бойците от категориите до 66, до 77 и до 84 килограма. Няма боец, който би отказал мач с него.“

тагове: