Начало ММА Нгану си припомни загубата от Миочич
0

Нгану си припомни загубата от Миочич

Нгану си припомни загубата от Миочич
0

Франсис Нгану ще получи втори шанс да се бие за титлата в тежка категория на UFC, като и този път негов съперник ще бъде Стипе Миочич.

Преди сблъсъка им на 27 март, “Хищника” си припомни срещата 2018 г., когато загуби с единодушно решение. Тогава Миочич удържа първоначалния натиск на Нгану и след това доминира в двубоя благодарение на по-добрите си умения в борбата и по-голямата си издръжливост, от което камерунеца си е взел поука.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francis Ngannou (@francisngannou)

“Останах с две различни усещания от точи мач. Първо, разбира се, бях разочарован, че не спечелих. Но винаги гледам на този мач като на опит, защото, макар и да се биех за титлата, все още ми липсваха важни части за представянето ми, нямах опит. Не бях прекарал достатъчно време в октагона, за да имам нужния опит. Макар да се биех от почти четири годин”, припомни си Нгану пред Джо Роган.

С натрупания опит след този мач, “Хищника” признава, че е трябвало да използва друга стратегия.

“Смятам, че тогава прибързах в първия рунд. Сега си мисля: “По дяволите, имах 5 рунда! Защо да бързам и да оставам без въздух?”. Когато гледам този мач виждам, че човекът в него прилича на мен, но не се бие така, както бих искал”.

След загубата от Миочич, Нгану записа 4 нокаута за общо 2 минути и 47 секунди, което му дава увереност, че ще се справи далеч по-добре в реванша срещу шампиона.

“Знаех, че ще получа този мач. Беше изнервящо, всичкото това чакане, неяснотата, но знаех, че ще се случи. Познайте какво? Само едно нещо е причината за този двубой. Замъкни си задника в залата, тренирай, бий се и печели мачове, тогава ще получиш шанс за титлата. В един момент той ще дойде”.