Начало ММА Нгану: В UFC не ме уважават
0

Нгану: В UFC не ме уважават

Нгану: В UFC не ме уважават
0

Световният шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану отново демонстрира негативното си отношение към организацията и Дейна Уайт. “Хищника” често критикува собственика на най-голямата ММА верига на планетата, като обикновено повод за това е по-ниското заплащане на бойците в клетката в сравнение с това на шампионите в различните боксови категории.

Сега нигериецът изрази мнение, че в UFC не го уважават, а причината бе измислянето на “междинна” световна титла. Тя стана притежание на Сирил Ган и французинът също вече може да се нарича шампион на организацията. С победата си над Дерек Люис той е и официален претендент за пояса на Нгану.

Победата на Ган над Люис го превърна в междинен шампион, което очевидно не се харесва на Нгану

Имам усещането, че в UFC не ме уважават. Спечелих световната титла, а сега има друг, който също наричат шампион. Понякога не съм сигурен дали изобщо аз съм шампионът. Много е объркващо. Въпрос на бизнес и пари, това е цялата работа”, констатира Нгану.

“Хищника” сподели още, че е трябвало да се бие през септември, когато да защитава световната си титла. Предвид че Ган и Люис бяха преди две седмици в клетката обаче, то се очаква той да брани пояса през декември.

За мен това е грешно. Казаха ми, че ще се бия през септември и аз бях готов да го направя. Сега трябва да чакам. Не знам какво става. Може би само хората в UFC знаят защо и какво направиха”, каза още нигериецът.