Начало ММА Проблеми на кантара отложиха женски двубой от UFC 246
0

Проблеми на кантара отложиха женски двубой от UFC 246

Проблеми на кантара отложиха женски двубой от UFC 246
0

Битката между Клаудия Гаделя и Алекса Грасо на събитието UFC 246 няма да се състои. Отлагането на срещата между тези две атрактивни състезателки се дължи на това, че Грасо не успя да влезе в категорията си.

Бившата претендентка за титла в категория „сламка“ Гаделя стъпи на везната и премина успешно през официалното претегляне, но Грасо не успя да редуцира теглото си до 52 кг. Тя „закова“ 55 на везната.

Тъй като Спортната комисия на Невада не позволява повече от килограм и половина разлика в по-леките категории, двубоят бе отложен.

Грасо за последно стъпи в клетката през септември, 2019 г., когато загуби със съдийско решение от бившата носителка на пояса Карла Еспарза. Преди това тя записа победа над коравата полякиня и бивша претендентка Каролина Ковалкиевич. Гаделя за последно премери сили с Ранда Маркос през юли и надделя със съдийско решение. Преди това допусна загуба от Нина Ансароф.

Не е ясно дали Гаделя ще получи възнаграждение, въпреки че е изпълнила своя ангажимент към организацията.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.