Начало ММА Шампионът Оливейра: Никой вече не се вълнува от титлите, важни са парите
0

Шампионът Оливейра: Никой вече не се вълнува от титлите, важни са парите

Шампионът Оливейра: Никой вече не се вълнува от титлите, важни са парите
0

Световният шампион на UFC в лека категория Чарлз Оливейра изрази възмущението си относно поведението на съперниците му. Според него, вече никой не се вълнува от титлите, а всеки гледа към възможно най-големия хонорар.

Той изказа това мнение във връзка с протеклите се преговори между него и Дъстин Порие. В последните месеци се говори усилено за мач на “Диаманта” с Нейт Диаз, вместо претендентът в категорията да атакува световния трофей.

“Днес никой не иска и да чуе за пояса, не искат да се говори за световната титла. Те искат единствено и само парите, да приберат пачките в джобовете си. Мачът с Конър донесе огромни приходи на Дъстин, а същото ще се случи и с двубой срещу Нейт. Така че, всичко опира до ценностна система. Аз исках да съм шампион и станах такъв. Имам и пари в джоба, но постигнах по-ценното, да спечеля пояса”, коментира Оливейра.

Той не пожела обаче да конкретизира дали е грешно да търсиш парите, вместо титлата. “Зависи от възприятията на хората. Нередно ли е Дъстин да се вълнува от парите? Не смята. Той е прав за себе си. Всеки избира онова, което е правилно за него самия. Предлагаха ми да се бия с Диаз, но им казах, че ще го направя само, ако е за титлата. Тогава това не бе възможно и аз заявих, че в такъв случай няма значение”, каза още Чарлз Оливейра.

Оливейра е на мнение, че Порие избира парите от мач с Конър, отколкото възможността да стане световен шампион