Начало ММА Щабът на Пауло Коща поиска битка за титла
0

Щабът на Пауло Коща поиска битка за титла

Щабът на Пауло Коща поиска битка за титла
0

Мениджърът на бившия претендент за титлата на UFC в средна категория Пауло Коща, Уалид Исмаил, поиска двубой между Коща и Робърт Уитакър за овакантената титла в средна категория.

„Това е дискутирана още от когато стана ясно, че Адесаня ще се бие за колана в полутежка категория. Дейна Уайт каза, че иска този двубой да се случи, а Уитакър каза, че ще се бие само за колана. Просто чакаме Дейна Уайт да насрочи битката“, заяви Исмаил пред mmafighting.com

Уитакър и Коща имат само по една загуба в средна категория. И двамата губят от шампиона Адесаня. Уитакър се завърна от загуба в шампионски двубой с Адесаня с две победи – той надделя над Джаред Каноние и Дарън Тил.

29-годишният Коща бе непобеден преди да се изправи срещу Адесаня. Най-големите победи в кариерата му са тези над Йоел Ромеро, Урая Хол и Джони Хендрикс.

„Това е най-добрата битка в дивизията. Номер едно срещу номер две! Ако Коща победи, представете си колко продажби ще има евентуален реванш с Адесаня. Това е бизнес. Двамата много се мразят и не можем да оставим дивизията да чака. Именно заради това трябва да има битка за временния колан“

Исмаил добавя, че ситуажията ще бъде печеливша за UFC и бойците.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".